Labradorerna Sabina & Freddie

Wednesday, July 26, 2006

Träning med Jill & Peter

I söndags var jag och Freddie varit iväg till Jill & Peter för att träna på att vara lugn. Tänk vilka gulliga träningskompisar man har som släpper jobbet med trädgården för att gå koppelpromenad i skogen och sedan sitta och prata bort en timme medans hundarna får inse att mycket roligare än så här blir det inte. Vi satte oss uppe vid dammen eller vad man ska kalla det. Freddie började så klart dra mot vattnet och ville i men det gick riktigt bra att få honom att inse att han inte skulle i. Det är klart att när någon hund börjar röra sig hänger de andra på. Framförallt Freddie och Eizor drar gärna upp varandra. Det var kokt att inte ta med Sabina för då blir det mer konflikter och så kan jag koncentrera mig på en hund.

På kvällen fick Sabina sitt och vi gick till fotbollsplanen och tränade linjetag som sist men med längre avstånd. Det gick bra sånär som att Sabina inte förstår vitsen med att hon ska springa dit där det inte finns några dummies när hon vet vart jag ska skicka henne. Jag passade sedan på att träna en dold platsliggning och så några hopp med bollbelöning. Det gick jättebra.

Vi har varit på landet några dagar. Det har varit så varmt, 30 grader i skuggan så träna är inte att tänka på. Det har inte ens promenerats i skogen mer än att husse tagit med hundarna och letat svamp. Men naturligtvis har det badats och Freddie har fattat att han måste vara lugn för att få bada. Så han sitter still och uppmärksamt innan han får sitt varsågod. Han har också fått sitta en stund efter badet i koppel och kommit till ro. Jag hoppas att det ger i minnet att man är lugn vid vattnet.
Vi har tränat med matskålen varje dag och Sabina har fått träna inkallning med ställande med varierat resultat. Har också börjat lägga in lite fotgående och läggande innan hon får sätta sig för inkallning. Detta för att träningstävla. Freddie har fått träna uttecken, linjetag och sidotecken. Det är kul med sidotecknet för han riktigt lutar sig i den riktning jag pekar. Sen har det blivit lite klicker för position. Sabina vid sidan och Freddie framför. Dom tycker det är så kul och är avundsjuka på den som är inne i huset och tränas. Det blir kortkorta pass på några minuter per hund och det är nog lagom i värmen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home