Labradorerna Sabina & Freddie

Monday, January 30, 2006

Miljö och kontaktträning

Idag har Freddie och jag varit i Högdalen och miljötränat. Vi har i läxa att åka till stan men det var fullt tillräckligt med folk att titta på i Högdalen. Nackdelen med att vara i centrum är alla fimpar, tuggumin etc som man får plocka ur munnen. Annars skötte han sig bra och satt efter ett tag lugnt och tittade på alla som passerade. När vi skulle tillbaka ville han inte följa med nedför trottoarkanten. Det rann smältvatten och det har han aldrig sett. Så vi gick några gånger fram och tillbaka så gick det bättre. Väl hemma märktes det vad träningen tagit på krafterna för Freddie var väldigt i gasen och hoppa runt som en tok, eller labbe kanske :-). Efter att ha slukat lunchvommen hel ville han ut. Släppte ut båda 2 men då kom Orby, en stilig brun labrador. Sabina skällde så hemskt att hon fick gå in. Freddie fick passa på att socialisera sig lite. Det gick bra till slut när han fick hälsa i sin takt men sen börja han fnatta runt så jag gick till slut in med honom. Freddie går föresten väldigt bra i koppel nu, även i Högdalen. Det känns skönt.

Igår kom Jill & Peter förbi och vi träna lite lydnad. Träna Sabina i att gå fint i koppel även när kompisarna gör sällskap enligt Evas metod och det gick utmärkt. Bara på hemvägen när hon såg Hera så börja hon streta men efter ett nej lugna Sabina sig och gick sedan vid sidan. Vi tränade platsliggning och inkallning och Eizor var jätteduktig. Satt kvar när vi andra kalla in och gick fot med fin kontakt. Platsliggningen var inga problem för någon av hundarna.

Imorgon är det lydnadsträning i garaget igen och på onsdag kommer Lena förbi med sin valp Brave. Det ska bli jättekul att se hur han har växt och utvecklats.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home