Labradorerna Sabina & Freddie

Monday, January 16, 2006

Jagat igen!

I lördags var Sabina och jag iväg och jaga igen. En härlig dag, sol och någon minusgrad och vindstilla. Vi såg 3 rådjur och Sabina drev en hare. Ett av rådjuren blev skjutet men inte haren, den buktade fint tillbaka i skogen. Hade man haft en bössa så hade det kanske blivit något. Vi följde en grisfamilj i spåren men dom försvann. 3 rådjur blev det totalt på 5 drev. Vi var rejält trötta efter att ha gått i djup snö med skare. Sabina blockhalta ett tag med det gav sig med vila. Freddie som varit hemma med hussehela dagen blev glad att få sin lekkompis hem igen men det gick inte. Sabina var rejält sur och visade tänderna och såg riktigt elak ut. Freddie svarade med att hoppa omkring och skälla 1 m ifrån henne tills vi fick stoppa honom med "våld".
På söndagen var vi tvugna att åka till landet då det varit inbrott. Freddie fick göra premiärbesök där och det gillade han. Han sov hela vägen i bilen och på plats sprang han runt och nosade och verkade trivas.
Han har blivit bättre på mornarna. Jag har försökt låta hans dagar vara lugnare med mindre lek och kortare och lugnare utflykter. Han varvar inte upp lika mycket och jag tror det blir lättare att sova på natten då. Idag gick vi ner till gångbron över Örbyleden och tittade på bilarna. På väg en tränade vi koppel. Det går jättebra och han går fint vid sidan större delen av tiden. Bara när vi var påväg hem så drog han iväg 2 ggr. Men han kommer snabbt till sidan efter det. Nu ska jag åka till Sundsvall och vara utan hundarna i 3 dagar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home