Labradorerna Sabina & Freddie

Monday, December 19, 2005

Lyckad jaktdag!

I lördags var jag och Sabina iväg på jakt. Vi går i drev och Sabinas uppgift är att springa omkring och lukta hund. Det gör hon med bravur och hon älskar det. Visst får hon upp spår men följer inte särskilt långt. Det var en härlig dag, -7 grader och löfte om sol. Första drevet så hitta vi många färska älgspår och hitta 2 avtryck där vildsvin legat. Det syntes precis då det inte var frost där grisen legat. Man såg huvudet, kroppen och benen. Den måste ha lämnat när vi kom. Sen hördes ett skott och en älg var nere, en fråga kom om vad som var lovligt och när svaret blev en kalv till ljöd ett nytt skott. Spännande. Det var den sista älgen för dagen. En stund senare sköts ett rådjur och vi bröt drevet och gick och titta på älgen. Jag passa på att ta vara på hjärta, lunga och lever. Det blev en hel kasse hundmat. Efter fika gick vi ett till drev och nu hade solen tittat fram, härligt. Denna gång sköts en griskulting. Vi var framme och titta på den också och det var ingen liten gris det. Efter det var vi tvugna att åka hem och det blev inget mer jagat den dagen. Det är verkligen spännade och kul att få vara med på jakter. Både Sabina och jag får välbehövlig motion. Eftermiddagen blev lugn och skön.
På söndagen var matte lite trött efter att ha varit på fest kvällen innan. Det blev pliktskyldig rastning i trädgården. Sabina var ganska trött så hon verka tycka det var ok. När husse vakna tog han henne på en runda och Freddie och jag gick upp till ok-macken. Ja jag bar honom största biten. Han fick springa omkring och kolla den konstiga miljön med massa bilar och folk. Han vill gärna gå fram till alla men ropar jag på honom kommer han som ett skott. Va skönt det är med valpar :-). Han har upptäckt tjusningen i att sprina fort och gör riktiga tjurrusningar i trädgården där han är trygg. Han gillar att skrota runt i inhängnaden och besväras inte så mycket av kylan. Passivitetsträningen går bra och nu kommer han tillbaka och sätter sig när han ätit upp godiset. Freddie kan sitta en kort stund innan han får varsågod vid maten. Han börjar lära sig självkontroll. Vi vägde honom igår och det var nätt och jämt att han fick plats på hushållsvågen. 8 kg väger han nu.
Sabina och jag fortsätter träna kontakt och det går jättebra. Bara ibland försvinner hon i sina dofter. Hon är mycket mer allert nu och verkar orka hur mycket som helst. Det behövs lite rejäl apporteringsträning.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home