Labradorerna Sabina & Freddie

Wednesday, December 07, 2005

Första inlägget

Jaha då har man fått byta dagbok då. Men det här verkar ju roligare när man kan lägga upp bilder.
Den här dagboken kommer att handla om labradorerna Sabina och Freddie i första hand. Sabina är 4 år och tränas i jakt, lydnad och viltspår. Hon har startats på jaktprov en gång med en nolla som resultat. I lydnad har hon 2 förstapris i lkl 1. Hon är så gott som klar för 2:an men jakten har tagit den mesta träningstiden. I viltspår är Sabina godkänd och har inte startats i öppenklass. Det är också träning som är lågprioriterad. Sabina är en go och glad labrador men som har en hel del egen vilja. Hon är duktig för det mesta men stressar lätt upp sig vilket gör att framförallt jaktproven blir svåra att genomföra. Hon har blivit mer och mer påverkad av sina löp så nu har hon precis kastreras och jag hoppas att det ska bli roligare att träna nu.
Freddie är alldeles ny i familjen, bara 9 veckor gammal. Han är en cool kille som inte hetsar upp sig i onödan. Allt nytt tar han med ro och går och kollar läget. Han är behaglig att ha att göra med och sover mest när matte sitter och jobbar. Leker gärna för sig själv när han är vaken. Men nu har han börjat gå på inredningen som bordsben och tapeter så man får passa lite mer. Ett A-A-A gör att har slutar med det han håller med och han går glatt på leksaken man erbjuder istället. Som alla valpar älskar han att bitas, speciellt när han är trött. Men han har snabbt lärt sig att matte är ömtålig och att man måste bita försiktigt. Med Freddie tränar jag inkallning, gå i koppel och kontakt. Dessutom lär jag honom be om lov innan han får äta.

Båda hundarna äter rå mat vilket dom älskar. Det betyder råa köttiga ben, innälvor, fisk och ägg. Sabina äter en gång om dagen kycklingklubba, fläskben, älgben etc. Till det får hon kött, lever, njure, vom, fisk etc. Freddie äter en halv kyckling om dagen, framdelen på morgonen och bakdelen på kvällen. Under dagen får han vom, löskokt ägg och a-fil.

Detta var en presentation av hundarna. Bilder kommer snart.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home