Labradorerna Sabina & Freddie

Monday, November 13, 2006

Viltspår

I lördags hade vi lite kompsiar på middag. Det i kombination med att jag stått och frusit på kursen hela lördagen gjorde att jag inte var så pigg på att vara ute en hel dag till. Vädret var inte mycket bättre även om det var uppehåll. Men Jill var snäll och ringde och fråna om hon skulle lägga spår år oss. Jättegulligt och ett erbjudande man inte tackar ner till :-). Så på em var det bara att åka ut med Freddie och gå spåret, verkligen lyxigt. Freddie var så duktig. I början for han runt mycket och varje gång det blev stopp så var han tvungen att fråga. Mina stånk och stön över trasslande lina reagerade han också på men när han kom på vad han skulle göra jobba han bra och i lagom takt. Det var ett fullängdspår och nog tidvis jobbigt. Freddie var lite rolig i vinklarna. Han kände lukten av fortsättningen men gick tillbaka och följde i vinkeln istället för att gena. När han nådde slutet blev Freddie så glad och han fick springa lös tillbaka nästan hela vägen.
Sedan var det dags för Eizor. Han jobbade också väldigt bra men det gick lite fortare. Det märks att han fattar snabbt vad det handlar om. Själva skanken var däremot inte så spännande. Så nu är det bara att anmäla till prov. Appropå prov fick jag SMS från Fransan att Tindra tagit sin första 1:a på viltspår igår. Grattis och bra jobbat!

3 Comments:

  • At 2:59 AM, Anonymous Anonymous said…

    Kan va skönt att få det lite lyxigt ibland också. Freddie var duktig och det var kul att se hur han löste vinklarna och faktiskt fortsatte I spåret istället för att gena. Bra och lagom fart också till skillnad från första delen på vårt spår ;o)
    Undra om man kan äta samma raketbränsle som hunden? Bättre kondis behöver man i alla fall helt klart!

     
  • At 3:45 AM, Blogger Tina said…

    Ja haha vi skulle behövt lite av den varan igår. Usch man riktigt skäms.

     
  • At 3:47 AM, Anonymous Anonymous said…

    Tack för grattiset! vad kul att ni oxå spårat, hundarna älskar ju det :-)

    kram

     

Post a Comment

<< Home