Labradorerna Sabina & Freddie

Monday, May 08, 2006

Vi gjorde det! Lag-SM uttagningen

Jag är så jublande glad att vi var med på uttagningen till Lag-SM. Vi klarade alla rutor enligt målsättningen att ta poäng på alla rutor. Visst kom vi sist men det var vad vi räknat med. Vårat lag bestod av 2 ökl hundar och 3 nkl. Upplägget var sådant att det var 4 rutor och 4 hundar skulle starta på varje men samma hund fick inte stå över 2 ggr. Det här hade behövt lite fundering och genomläsning av programmet. Nu tror jag inte vi kunde ha gjort det så mycket annorlunda.
Vi fick börja med markeringsrutan. Här skulle först en dirigering som bestod av "bollhav" som låg så man måste skicka hunden snett över ett fält (hur ofta tränar man det?). När den var inne kastades en enkel, efter 1 minut en dubbel och efter 2 minuter en trippel. Man fick inte skicka nästa hund förän föregående var inlevererad. När man var klar började man om och så höll det på i 20 min. Alla hundar måste hämta in 3 approter annars blev det minuspoäng. Det var rafflande på slutet då Sabina missat sin ena apport på dubblen. Vi fick ta dirigeringen och det gick först inte alls. Sabina hitta ett dike att plaska runt i och skulle sedan rulla sig i gräset. Men efter en inkallning och en mer taktiskt skickning så kom hon mer rätt och grejade sin 3:e.
Nästa station var söket och jag hade bett att få stå över men det skulle vi få göra på dirigeringen. Det gick inte alls. Sabina tyckte det var för varmt för att jobba och lallade mest runt och nosade. Det var den gamla Sabina som var tillbaka :-(. Efter att jag fått ut henne en bra bit kom hon tillbaka och alla ropar glatt att hon har en. Men det var ett gammalt ben hon hämta och det blev glada skratt så Sabina tyckte säkert hon var duktig. Efter det här fick hon stå och det blev -50 då inte alla hundar tagit in någon. Söket skulle avslutas med en dirigering och det grejade Lena och Plexus och det kompenserade minuspoängen.
3:e stationen var dirigering. Sabina verkade nöjd med att få titta på. 8 apporter låg ute i 2 parallella rader. Utanför raderna låg det tennisbollar som inte gav minus men sinkade hundarna. Man måste dessutom säga vilken man skulle ta in, tog hunden en annan så blev den utpekade "död". Alla jobbade på bra och Peter lyckades få Hermes dit han ville trots att Peter påstått att det inte gick att dirigera Hermes.
Sista stationen var en walk-up på ett kalhygge. Sabina fick börja med en dirigering som hon skulle ta efter att en dubbel och en enkelmarkering var inlevererade. Gissa om markeringarna drog och jag fick inte ut henne. Vi struntade tillsist i den. Hon fick sedan en enkel som hon tog bra. De andra hundarna jobbade jättebra och Gisela och Willow var verkligen duktiga med dirigeringarna.
Det här gjorde att vi skrapa ihop över 390 poäng och det var inte dåligt tycker jag. En otroligt rolig tävlingsform som kräver planering och taktik. Trevligt ordnat var det också och alla domare och funktionärer var hjälpsamma och hejade på. Jag måste ju nämna Uffe och Billy också som slet på bra och löste alla sina uppgifter. Vår hejarklack bestående av Jill och Lotta blev nog sugna på att vara med nästa år och jag står gärna över tills Freddie blir redo.
Ett stort grattis till lag Rövarna och dovorna som vann med 1010 poäng. Bra jobbat!

2 Comments:

  • At 4:31 AM, Anonymous Anonymous said…

    gud vad ni är duktiga och modiga ,bra jobbat :-)

    kram

     
  • At 9:50 AM, Anonymous Anonymous said…

    Jag beundrar din målmedvetenhet och ditt tålamod - att du aldrig ger upp utan kämpar på och kan se det humoristiska i allt arbete. Det kräver faktiskt sin kvinna att inte bli galen när ens hund är så påhittig och hela tiden kommer på nya saker att göra... Typ att ta in en pinne eller ben istället för en dummy... Hur skulle man ens kunna komma på att förebygga nåt sånt eller träna såna störningar? Man ligger nog alltid ett par steg efter en så påhittig hund som Sabina... ;-) Fast jag sätter en slant på att ni får er etta snart!

     

Post a Comment

<< Home