Labradorerna Sabina & Freddie

Wednesday, December 20, 2006

Snö!

Igår blev det en skön promenad, inte så långt men vi träna mycket att gå fint i kopplet. Det slarvas en del med det märker man. Sabina for iväg mot doftfläckar stup i kvarten och då hänger Freddie på men lite kortare koppel rådde bot på det. Det är väldigt irriterande när Sabina kastar sig ut med ett ryck och gärna direkt efter att vi haft ett nos- och kiss-stopp. Sen fick dom springa lite lösa och jag träna röstinkallning. Freddie kommer verkligen som ett skott trots att han hitta en skatt med äpplen. I vårt område har villaägarna en irriterande ovana att slänga ut trädgårdsavfall i närmaste grönområde och det är klart att hundarna älskar att rota efter godsaker. Freddie fick balansera lite på murar också, det gillar han.
På kvällen kom det äntligen snö. Det är framförallt Sabinas favoritväder. Hon blir alldeles tokig och far runt och rullar sig. Tyvärr varade det inte länge och nu har nästan allt töat bort igen.
I natt fick vi till en bättre grind till sovrummet så ingen hund kunde smita in. Sabina accepterade och sov nere i soffan hela natten men Freddie var olycklig och stod och gnydde långa stunder i omgångar. Men han vänjer sig. Lite tomt är det i sängen och eftersom nya sängen inte har värme så skulle det vara mysigt med en hund att stoppa in fötterna under.

1 Comments:

  • At 12:31 PM, Anonymous Anonymous said…

    Snö har vi som tur är sluppit däremot så har vi haft en härlig dag med solsken och rimfrost på träden idag. Det är vinter som passar mig det:-)

    Vill också önska er en hälig Julhelg och ett Gott Nytt År!

    Kram

     

Post a Comment

<< Home